skip to Main Content
Monolith Fire Plate

Monolith LECHEF

De XL kamado: MONOLITH LeChef

Op zoek naar een maatje meer? Nooit ruimte tekort? Dan is de MONOLITH LECHEF wat voor jou. De Le Chef is groot, veelzijdig en het beste handelbaar in de Buggy of in de RVS-teakhouten tafel van dit merk. Wat kun je er allemaal mee? In feite is elke kamado een houtskoolgestookte buitenkeuken. Je kunt er heel veel mee zoals grillen, roken, wokken, bakken, slow cooken, stoven, rotisserie grillen en plancha-grillen (met de Fire Plate Le Chef). Superveelzijdig en met zekerheid de laatste BBQ die je ooit nog koopt. Kamado Express is 365 dagen per jaar kamado specialist. We verkopen uitsluitend uitvoerig zelf geteste en goed bevonden merken. Hier lees je alles over de mogelijkheden en varianten van deze grote kamado.

Lees meer over de LeChef

Toont alle 8 resultaten

Mogelijkheden met de Monolith LeChef

De Monolith LeChef PRO 2.0 is er in 2 uitvoeringen en in 2 kleuren, zwart en steenrood (op aanvraag). We beginnen met het inbouwmodel. Deze komt uitsluitend als PRO 2.0. Geschikt voor plaatsing in een buitenkeuken, de Monolith buggy / teakhouten tafel of in een zelfbouw kamado tafel. Dan is er het standaardmodel met zijtafels en verrijdbaar onderstel. Deze is er in 2 uitvoeringen: als regulier model en als BBQ Guru Edition met ingebouwde fan.

Monolith rotisserie

Leveromvang van de Monolith LeChef kamado, XL kamado

Momenteel kent Monolith 2 uitvoeringen van de LeChef PRO:

 • de uitlopende PRO 1.0. Die schaf je nu aan met dikke korting!
 • de PRO 2.0

Het verschil tussen de modellen?

Monolith 2.0 modellen zijn voorzien van een uniek afdichtingssysteem waarbij vilt verleden tijd is. Aan de bovenzijde (de dome) wordt gebruik gemaakt van hittebestendig glasfiber en aan de onderzijde (de base) is een platte, stalen ring gemonteerd. Door montage van deze stalen ring kun je probleemloos de (unieke) Monolith Fire Plate plaatsen. Zo tover je binnen 1 minuut je kamado om tot gezellige en sociale vuurtafel.

Leveromvang van alle Monolith LeChef PRO modellen:

 • SMART GRID SYSTEM, het slimme roostersysteem met 2 stuks half RVS Rooster, 2 stuks halve indirectsteen, 2 RVS lekbakken, handvaten en de houder;
 • RVS kolenmand met scheidingswand;
 • Rooster lifters (2 stuks);
 • Rookhout toevoersysteem, eenvoudig rookhout toe te voegen met de chipfeeder;
 • De 5-delige vuurschaal in een RVS houder. Deze vuurschaal bestaat uit 5 losse stukken die naast elkaar in de houder worden geplaatst. Kans op breuk of barsten is hiermee verkleind;
 • As trechter & as schepje;

Monolith LeChef PRO voor inbouw

Keijk de mooie kamado tafels van Monolith eens! Of ga je zelf een tafel bouwen? Aan de slag met hout of andere materialen? Kies dan voor de inbouwversie van de LeChef PRO. Bel wel even je buurman om hem er samen met jou in te tillen, want hij is echt megazwaar ;-)

Monolith LeChef PRO compleet met zijtafels en onderstel

Wil je hele grote, complete kamado van topkwaliteit voor een scherpe prijs? Een stukje betaalbaarder dan de Kamado Joe Big Joe? Betere kwaliteit dan The Bastard XL en ook in het zwart te koop. Denk er niet te lang over na en volg ons advies: kies voor deze kamado! Monolith Le Chef PRO 2.0 compleet is leverbaar in het zwart of (op aanvraag) steenrood.

Leveromvang bevat alles wat er boven staat plus:

 • Verrijdbaar zwart gepoedercoat onderstel met 2 vergrendelbare zwenkwielen;
 • Inklapbare bamboe zijtafels met haken om accessoires op te hangen.

Monolith LeChef PRO + de unieke Monolith Buggy

De robuuste Buggy + Zijtafel is een handige manier om je Monolith mobiel te maken. In deze handige buggy kun je deze zware XL kamado namelijk gemakkelijk verplaatsen over bijna elke ondergrond. Klap de zijtafel uit en je hebt direct meer werkruimte. Ideaal voor restaurants, catering, streetfood-events en bij de fervent BBQ-fanaat in de tuin!

Monolith LeChef PRO + RVS-Teak tafel

Heb je wat meer ruimte nodig? Dan is de Monolith LeChef RVS – Teakhouten Tafel een uitkomst. Een complete mobiele outdoor keuken! De tafel is voorzien van 2 wielen waarmee je de tafel gemakkelijk kan verplaatsen. Meteen een beetje fitness! De tafel is gemaakt van roestvrijstaal en heeft aflegvlakken van echt teakhout. Eveneens ideaal voor restaurants, catering, streetfood-events en bij de fervent BBQ-fanaat in de tuin!

Zo…nu een versie voor de echte gadget freaks: de Monolith Le Chef PRO BBQ Guru!

De Monolith Le Chef BBQ Guru Edition! Met zekerheid de meest geavanceerde XL kamado ter wereld. Vergeet het “innovatieve” Kamado Joe…deze Duitse mannen zijn al veel verder. Alleen dat wist jij niet…! Geeft niet, wij vertellen het je graag. Kamado Express is niet voor niets dé toonaangevende webshop in Nederland en België op het vlak van kamado’s.

Monolith Duitsland heeft voor deze innovatieve kamado de samenwerking gezocht met het Amerikaanse BBQ Guru. Het resultaat? Een perfect te controleren en te sturen hightech kamado voor de echte perfectionist en de gadgetfreak. Op elke Monolith PROM BBQ Guru Edition zit namelijk standaard een ingebouwde ventilator! Kies vervolgens één van de 3 modellen van BBQ Guru, sluit ze aan en ervaar de magie van absolute en volledige controle!

De Monolith BBQ Guru Editions zijn alleen leverbaar als compleet model en uitsluitend in het zwart

Leveromvang bevat alles wat er bovenaan staat plus:

 • Geïntegreerde BBQ Guru Ventilator
 • Let op: controllers zijn niet inbegrepen!

Welke Monolith Le Chef accessoires zijn er?

We hebben alle Monolith accessoires in ons assortiment en uit eigen voorraad leverbaar. Kijk even op de  Monolith accessoires pagina. Heb je een vraag of twijfel je? Chat, mail, bel of bezoek ons. Hier vind je onze contactgegevens!

Zoeken