skip to Main Content
Axtschlag

Axtschlag

Axtschlag rookhout; rookplanken, chunks, chips en rookmot.

Warm en koud roken is helemaal in op dit moment. Weer 2 technieken voor op je kamado waarmee je jezelf en je gasten kunt verrassen. Roken is een eeuwenoude, traditionele conserveringstechniek om vlees, vis of gevogelte langer te bewaren. Conserveren is tegenwoordig een bijkomstigheid, het gaat natuurlijk om die heerlijke, unieke rooksmaak! Dat is wat je wilt en met de diverse smaken van Axtschlag rookhoutproducten kun je dat precies bereiken.

Resultaat 1–15 van de 34 resultaten wordt getoond

Axtschlag, kwaliteit aus Deutschland!

Het Duitse merk Axtschlag komt uit de gelijknamige regio, dat 30 km onder Berlijn ligt. Het rookhoutassortiment is echt helemaal compleet! Veel verschillende fruitboomsmaken zoals appel en kers, en houtsoortsmaken zoals els, eiken en hickory. Allerlei mogelijkheden om rooksmaak toe te voegen in de vorm van: houtpapier, rookplanken, chunks, chips en rookmot

Axtschlag rookhout is van de beste kwaliteit. Ze voeren traditionele smaken rookhout zoals fruithout (appel, kers etc.) en boomsoorten die perfect zijn voor roken zoals eik, hickory, berk, beuk en els. Volgens de fabrikant wordt alles met de hand geselecteerd zodat ze de beste kwaliteit hout kunnen garanderen. Axtschlag verwerkt dan ook enkel ecologisch verantwoord hout in haar rookhoutproducten. Er is geen sprake van kunstmatige toevoegingen of trucjes om smaak te manipuleren. Uitsluitend kwaliteit!

Rookplank

De rookplankjes zorgen voor een subtiele rooksmaak aan meer fragiele bereidingen zoals bepaalde vissoorten. Maak je gerechten nog bijzonderder en voeg unieke smaak  toe. De Axtschlag rookplankjes dien je minimaal 30 minuten in water te laten weken! Leg je ingrediënten er vervolgens op en dat geheel leg je op je BBQ. Meestal kun je een plankje meerdere keer gebruiken. Er zijn 4 smaken, te weten: kers, esdoorn, els en uiteraard cederhout.

Houtsnippers / wood chips

Speciale houtsnippers voor op je BBQ! Hiermee tover je je kamado om in een echte rookoven! De Wood Smoking Chips zijn speciaal voor het toevoegen van rooksmaak aan je bereidingen. Er zijn 11 smaken in een zak van 1 kg. Afhankelijk van de smaak geschikt voor vis, vlees, gevogelte of zelfs groenten.

Houtpapier

Heb je dit weleens geproefd? Ingewikkeld in een stukje houtpapier krijgt je gerecht een heerlijke houtachtige rooksmaak. Super! Houtpapier maak je nat en dan wikkel je het in. Het papier beschermt tevens je product tegen uitdrogen. Bekijk het houtpapier hier.

Chunks

De rookhout chunks zijn grovere blokken rookhout waar je wat langer mee kunt roken dan met de reguliere chips. Ze zijn er in de smaak eik, beuk, els, hickory en kers. De wood chunks mag je zo in het vuur leggen en ze zullen een heerlijke, subtiele rooksmaak afgeven!

Rookmot

Rookmot is het zaagsel van rookhout, dit is ideaal om langzaam te laten smeulen. Als het smeult rookt het ook en deze rook gebruik je om de smaak over te brengen aan je ingrediënten. Hiervoor hoef je je kamado niet aan te steken want je maakt gebruik van een smoker cup of de cold smoke generator kit. Door de beperkte opening van deze smoker cup gaat het rookhout niet branden, maar geeft het gedoseerd rook af.

Zoeken