skip to Main Content
Gietijzeren skillet

Gietijzeren skillet

Een gietijzeren skillet, voor de echte buiten kok!

Een goede gietijzeren skillet is een musthave voor iedereen die graag verschillende gerechten bereidt op de kamado. Het grote voordeel van een skillet is de dikke bodem. Deze zorgt ervoor dat de pan heel heet kan worden en ook kan blijven. Dit maakt de skillet tot de perfecte pan voor bijvoorbeeld het dichtschroeien van stukken vlees, stevigere vis en het karamelliseren van veel groentesoorten. Bij Kamado Express vind je diverse gietijzeren skillets van verschillende merken en formaten.

Toont alle 11 resultaten

Gietijzeren skillet van Kamado Express

Voor een grote diversiteit aan skillets ben je bij Kamado Express aan het juiste adres. Bij ons vind je veel verschillende merken en formaten, zodat de juiste skillet er voor jou zeker tussen zit! Een bekend skillet merk is Valhal Outdoor. De skillets van dit merk hebben altijd twee handvatten en zijn voorbehandeld met natuurlijke olie. De Valhal Outdoor skillet zijn verkrijgbaar in de formaten: 15cm, 20cm, 25cm, 30cm, 35cm en 50cm. Ben je meer verknocht aan het merk Big Green Egg? Er zijn ook twee Big Green Egg skillets verkrijgbaar. Van 27cm en 36cm. Van The Bastard zijn er drie skillets verkrijgbaar. Een skillet van 20cm, 24cm en 28cm.

Zoals je ziet is er keus genoeg wat betreft de skillet. Vind je het lastig hierin een keuze te maken? Weet je niet goed welk formaat of welk merk het meest geschikt is voor jouw kamado? Dan helpen we je hier uiteraard graag mee. Neem gerust contact op via mail, telefoon of chat. Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel om al onze skillets in het echt te bekijken.

Recepten met een skillet

Heb je een mooie skillet ter beschikking maar weet je niet zo goed wat je er allemaal mee kan bereiden? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina. Hierop staan diverse recepten waarin de skillet wordt gebruikt om een heerlijk gerecht mee te maken. Zoals bijvoorbeeld de ‘Garnalen in een pittige saus’ of de ‘Steak pasta alla puttanesca’. De mogelijkheden op je kamado groeien enorm wanneer je een skillet tussen je kamado accessoires hebt staan. Ga dus lekker zelf aan de slag met je skillet en geniet van je heerlijke gerechten!

Skillet verzorgen

Een gietijzeren skillet is altijd voorbehandeld met een natuurlijke olie. Maar het is wel belangrijk dat je de gietijzeren accessoires vet houdt. Hiervoor kun je het beste de Valhal Outdoor Verzorgingswax gebruiken. Naast het inbranden is dit ook het perfecte middel om je gietijzeren accessoires mee in te vetten. Met dit middel vergroot je de levensduur van je gietijzeren accessoires enorm. Deze verzorgingswax wordt vaak besteld in combinatie met een Valhal scrubmatje. Met dit matje verwijder je gemakkelijk grove aangekoekte etensresten.

Zoeken