skip to Main Content
Konro Grill

Konro grill

Handgemaakte Japanse yakitori grill

Nieuw, exclusief en beperkt leverbaar bij Kamado Express: de originele Japanse konro grill! Handgemaakt in Japan van diatomeeënaarde. Slechts mondjesmaat verkrijgbaar omdat er maar 1 klein fabriekje is waar deze originele yakitori grill gemaakt wordt.

Zo ontworpen dan het de warmte extreem goed vasthoudt zonder dat de buitenkant heet wordt, maar niet te heet om te verbranden. Ook de roosters zijn zo gemaakt dat ze infraroodstralen gelijkmatig doorlaten. Zo kun je effectief grillen zonder dat het snel verbrand.

In de konro grill dien je te grillen met de meest bijzonder houtskoolsoort te wereld: binchotan!

Toont alle 3 resultaten

Wat is er speciaal aan de Konro Grill?

De Konro werd ontwikkeld in de 18e eeuw. Het doel van deze roosters was om als verwarmingstoestellen te dienen. Echter zijn deze na verloop van tijd getransformeerd tot kooktoestellen. Op den duur ontdekten men dat deze grills ideaal waren voor het koken van Yakitori en andere etenswaren. De Konro is gemaakt van diatomeeënaarde, een materiaal met een natuurlijk vermogen om warmte te verspreiden en vast te houden. De Konro Grill is geschikt voor het bereiden van natuurlijk Yakitori (spiesjes) maar je kunt er ook prima vlees op bereiden zoals runder ribeye steak of varkensvlees. Ook groente roosteren en veganistische maaltijden bereiden kan erg goed op deze grill!

Konro houtskool; Binchotan

Op de Yakitori grill gebruik je een speciaal soort houtskool, namelijk Binchotan houtskool. Dit is een traditionele Japanse houtskool gemaakt van Ubame Oak. Deze unieke houtskool wordt alleen geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Binchotan wordt door de lokale bevolking in grote kleiovens met de hand gemaakt. Doordat ze het vocht langzaam uit het hout trekken is deze houtskool speciaal. Omdat Bonchotan zo speciaal is, is het ook een duur product. Gebruik het daarom verstandig en spaarzaam. Doordat de houtskool de warmte goed vasthoudt en veel langer brandt dan andere soorten houtskool, heb je maar een kleine hoeveelheid nodig.

Konro grill kopen

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit prachtige product en wil je graag een Konro grill kopen? Dan ben je bij Kamado Express aan het juiste adres! Wij verkopen de grill in drie maten: Small, Large en XL. Ook de unieke houtskool Binchotan is bij ons verkrijgbaar. Zou je je graag wat meer willen verdiepen in de Japanse grilltechnieken? Dan is het boek Yakitori & Korean BBQ echt wat voor jou! Kom gerust eens een kijkje nemen in onze winkel The Fire Station. Daar staat altijd een BBQ expert voor je klaar om je vragen te beantwoorden over de Konro Grill of over andere BBQ producten.

Zoeken